Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује поступак српског глумца Стефана Вукића који је прихватио улогу у филму који велича хрватског генерала и ратног злочинца Анту Готовину.

–  Улогу у филму који се снима са циљем још једног негирања хрватских злочина и приказивања Срба у нагативном светлу, не би требало да прихвати ниједан наш глумац. Поступак Вукића не можемо оправдати његовом младошћу и жељом да оствари што више улога, јер је у реч о класичној политичкој пропаганди, а не правом филмском остварењу. Надамо се да ће се Вукић дозвати памети и да неће дозволити да своју каријеру одмах на почетку обележи на овакав начин. Чињеница да су многи наши глумци и статисти одбили улоге, само потврђује степен лажи и обмана који се у филму спрема – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су одлуку Стефана Вукића да глуми у хрватском филму и ТВ серији „Генерал“ већ осудили бројни филмски радници у Србији, као и да је  хрватски генерал Анте Готовина у првостепеном поступку у Хагу због злочина у акцији „Олуја“  био осуђен на  24 године затвора.