Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља отварање дијалога за регулисање статуса бораца и ратних војних инвалида и породица погинулих и несталих бораца.

–  Најмање што Србија дугује онима који су је животима бранили је право на нормалан и достојанствен живот, а не статус социјалних случајева. Наш предлог измене закона предвиђа, између осталог, да ратни војни инвалиди и ветерани постану корисници националних пензија, али и другу значајну помоћ за њих и њихове породице. Добро је да је дијалог покренут са државом, а ми смо спремни да учествујемо у разговорима и конкретним предлозима допринесемо решавању овог важног питања, које смо кроз предлог закона о правима бораца, ратних војних инвалида и њихових породица,  први покренули, како у скупштини тако и у јавности – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је осим додељивања националних пензија за ратне војне инвалиде и ветерене предлагао и умањење радног стажа за време које су провели на ратишту, предност приликом запошљавања у државним предузећима, лечења у нашим бањама као и да  њихова деца добију државне стипендије. У време краљевине, а у знак захвалности што су животом бранили отаџбину, за све породице погинулих бораца и добровољаца Краљ Александар Карађорђевић обезбеђивао је парцеле обрадиве земље и кров над главом.