Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива медије да престану са хајком на краљевску породицу Карађорђевић.

– Карађорђе и Краљ Петар I, толико су задужили Србију, да би требало да буде срамота свакога, ако је Србин, да вређа њихове потомке, па таман да су најгори на свету, а нису. Карађорђевићима дугујемо слободу од Турака, ослобођење Косова и Метохије, Рашке области, Македоније, Војвoдине и свих српских земаља преко Дрине. Дугујемо им и економски, културни и сваки други напредак. У њихово време Србија је ишла напред и ширила своју територију. Како су насилно и безакоњем свргнути са власти, кренуло је пропадање Србије. Најмање су заслужили да медији организују хајку на њих, задирући у породичну интиму неких њених чланова. То мора одмах престати, ако смо Срби, а не изроди – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС нема намеру да буде било чији адвокат, али чињеница је да поред свега што су урадили за Србију, Карађорђевићи су и даље подстанари у својој кући коју је сазидао Краљ Александар I, јер је држава узурпирала њихову имовину. Логично је, када је узурпирала, нека је и одржава. Не видимо разлог због чега се очекује од оних којима је отета имовина да улажу у Бели двор, државну имовину. Када буде њихова, улагаће у своју.

– Нико не каже да су Карађорђевићи у задњих 30 година, поклонили Србији више од 100 милиона евра разних донација опремајући  породилишта, болнице, школе, цркве, помажући сиромашне, успешне ученике и студенте, а себи разни дају за право да говоре о неплаћеној струји за објекат који им је држава отела и пустила их „великодушно“ да у њему привремено бораве – закључио је Гојковић.