Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује примитивизам Војвођанске партије, која је у појединим медијима краљевску породицу Карађорђевић назвала „дворским лудама“, као и њихову осуду државе што плаћа трошкове одржавања Белог двора.

– Поручујемо обојици чланова Војвођанске партије да су Карађорђевићи заслужни за ослобођење Војводине из тамнице народа, Аустроугарске и да пре свега треба да буду захвални за своју слободу коју данас имају. Не видимо никакав проблем у томе што држава издваја паре за одржавање Белог двора, када то и даље није приватна имовина Карађорђевића, него државна. Докле год држава не врати Карађорђевићима њихову кућу, него је она „културно добро Србије“, треба и да плаћа њено одржавање – истакао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су Карађорђевићи у последњих 30 година донирали више од 100 милиона евра помоћи најугроженијима, али то сепаратисти из Војвођанског покрета упорно прећуткују.

Свака правна држава би забранила рад Војвођанској партији због њиховог антиуставног деловања и залагања за отцепљење Војводине, али Србија мора сачекати да постане краљевина, да би била правна.