Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку Одбора за подизање споменика краљу Александру Првом Карађорђевићу да се његово обележје постави у парку између Старог и Новог двора у Београду, као и да се овај одбор допуни представницима САНУ, СПЦ, Краљевског дома Карађорђевића, Матице српске и дијаспоре.

– Краљ Александар је имао 132 споменика и сваки су срушили комунисти. Ово је почетак исправљања историјске неправде учињене једном од највећих српских владара у историји. Предлажемо да се уради реплика споменика који већ 80 година краси центар Париза. Ред је и био да се Београд коначно одужи „Краљу Ујединитељу“ за све што је за њега и цео наш народ учинио и несебично дао, укључујући и свој живот. Велики број грађана подржао је иницијативу ПОКС да му се додели споменик у Београду. Ово је доказ да су истина и правда споре, али достижне. И поред толико деценија сатанизације и клевета краља, рушења сваког споменика који му је постављен после трагичне смрти, бивше комунистичке власти нису успеле да избришу сећање народа и будућих генерација на једног од наших најуспешнијих владара  – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је у новембру 2017. године покренуо иницијативу за подизање споменика у Београду Карађорђевићима, Краљу Петру и Александру, а у децембру 2017. је прикупљено десет хиљада потписа грађана Београда за ову идеју. Радује нас што је у међувремену рестауриран споменик Краљу Петру I у Бечеју, а тај великан је добио и нови споменик и у Новом Саду.