Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује сепаратистичке изјаве Војвођанске партије која позива на распарчавања наше државе.

– Позивање на сепаратизам и одвајање наше северне покрајине од остатка Србије, представља тешко дело против уставног уређења и безбедности Србије за шта су нашим законодавством предвиђене најстроже могуће казне. Војвођанској партији као да није доста ратова и несреће на Косову и бившим југословенским републикама, па зло призивају и у Војводини. Они треба да знају да је и сам назив Војводина потекао од аутономије Срба, које се звало Српско војводство, а које је наш народ тешком муком изборио у време Аустроугарске монархије, са жељом да се прикључи једног дана матици Србији, што се и десило за време Краља Петра Првог Карађорђевића – изјавио је народни посланик и предсдник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Војвођанска партија  и раније износила сепаратистичке ставове и идеје које имају за циљ распарчавање државе попут оне да Војводина треба да добије статус Хонгконга, али да је адекватна реакција државних органа изостала.