Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује усвајање амандмана на Предлог закона о правима бораца, којим се избацује реч „Равногорски“ и оставља само „Антифашистички покрет“ у Другом светском рату.

– Четнички и партизански покрет се не могу посматрати као једно, јер су се први борили искључиво против окупатора и за свој народ, а други су истовремено водили борбу за власт, коју су касније деценијама злоупотребљавали њихови комунистички наследници. Данас је цела Србија свесна улоге генерала Драгољуба Михаиловића и Југословенске војске у Отаџбини у подизању устанка и борбе против нацизма, као и комунистичке пропаганде против њега која је покушала све то да оспори, али никада није успела. Најзначајнији француски војни орден Ратни крст који му је 1943. године доделио генерал Шарл де Гол, као и постхумно одликовање Легија заслуга првог степена које 1948. године добио од америчког председника Харија Трумана за „организовање и вођење снага отпора против непријатеља који је окупирао Југославију“, као и још 18 одликовања из Првог и Другог светског рата најбоља су препорука за ову одлуку – истакао је Војислав Михаиловић, унук Драгољуба Михаиловића и члан Председништва ПОКС.

ПОКС ће се борити у будућем сазиву скупштине за укидање ове одлуке и наставити да инсистира на расветљавању лажи и злочина комунистичке идеологије која је деценијама системски радила на уништавању Србије и њеног националног идентитета, а чији наследници то покушавају и данас.