ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ (коалиција коју чине Покрет обнове Краљевине Србије – ПОКС, Монархистички фронт, Српски покрет монархиста) позива Владу Србије да затвори границе према Бугарској и Македонији за мигрантску популацију, због неколико милиона миграната за које је Турска отворила пролаз ка Европи.

– Ако не затворимо улаз највећем таласу миграната до сада, суочићемо се са озбиљном претњом за безбедност наше земље и грађана. Мигрантима који долазе из ратом захваћених подручја јесте потребна помоћ, али Србија нити има капацитета, нити треба да буде уточиште тим људима, већ они који су кризу и изазвали. Највећу опасност представљају бивши борци Исламске државе, али и младићи често наоружани ножевима којих има пуно у нашим прихватним центрима. Они све чешће насрћу и пљачакају наше грађане, што се често крије од очију јавности. Србија по овом питању треба да следи политику Мађарске која је чланица Европске Уније али чврстим ставом према мигрантима води рачуна о својим националним и државним интересима – изјавио је председник ПОКС и лидер коалиције За Краљевину Србију, Жика Гојковић.

ПОКС тражи и да наше полицијске патроле појачано прате кретање миграната који се крећу у групама од уласка у Србију све до граничних прелаза приликом њиховог изласка из земље, као и да се још више појача присуство полиције на местима где се мигранти окупљају.