Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Владимира Карађорђевића и Српски монархистички покрет, тражи продужење изборне кампање за 20 дана, због евидентног ширења Корона вируса који нас очекује, као и у свим државама окружења.

– Наша кампања се заснивала на јавним скуповима и кампањи од врата до врата, што је сада немогуће извести. Предлажемо продужетак кампање да би сви учесници избора били равноправни и да би грађани могли сазнати непосредно за шта се странке залажу. Кампању треба продужити и да неки после избора не би могли да се правдају и жале да је Корона вирус узрок њиховог пораза – поручио је председник ПОКС и лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ Жика Гојковић.

Коалиција која на једном месту окупља све монархистичке опције у Србији изаћи ће самостално на предстојеће изборе на републичком и покрајинском нивоу, као и у 132 општине и града у Србији. За Краљевину Србију предлаже да Народна скупштина усвоји посебан закон Lex specialis, којим би се омогућило да кампања траје дуже него што закон предвиђа.