Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Владимира Карађорђевића и Српски монархистички покрет, иако је предала јуче Републичкој изборној комисији своју избирну листи са 250 кандидата за посланике и 11.207 потписа грађана, отказаће све своје промотивне активности у градовима и општинама широм Србије, осим интернет кампање.

– Отказаћемо све трибине које смо заказали у кампањи у више од 40 градова широм Србије, као и митинге у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Београду, јер је здравље грађана важније од било чега. Сматрамо да у оваквим условима не може да се одржава изборна кампања и да је неопходно њено одлагање, докле год епидемија не прође. То ће бити наш став и у уторак, када су заказане консултације председника државе са странкама које су предале изборне листе и које то намеравају. Осим овога, на састанку ћемо тражити да се наша држава понаша као и друге у региону, да се прогласи ванредно стање и да се затворе границе Србије, док здравствена криза не прође. Самим тим кампања и изборни процес треба да се настави, тек када се ванредно стање обустави – изјавио је председник ПОКС и носилац листе Коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ Жика Гојковић.

Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ тражи од државе да из буџета обезбеди средства за набавку основних намирница у случају нестанка у рафовима продавница због превелике потражње.