Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и народни посланик, Жика Гојковић, упутио је јавни позив „изазов“ политичарима да уплате половину своје плате у буџет Србије, за набавку медицинске опреме за оболеле од корона вируса, повећање плата лекарима и санирање посусталих предузетника и привреде услед пандемије.

– Сада је време за слогу, за солидарност и одрицање, зарад оних којима је помоћ најпотребнија. Сада је време да помогнемо једни другима, али и држави, да не падне на колена. Време је да дамо колико можемо, али и да не узимамо од државе, што не морамо.

Предлажем да сви посланици, министри, државни функционери, лидери странака и сви који желе, докле год траје ванредно стање, оставе у државном буџету половину своје плате за оне којима је најпотребнија. Покажимо солидарност на делу. Шаљем јавни ИЗАЗОВ свим политичарима из власти и опозиције – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Гојковић је упутио изазов премијерки, свим министрима, председнику државе, скупштине, директорима јавних предузећа и лидерима опозиције.