Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста најоштрије осуђује наставак бахатог понашања директора Јавног предузећа „Србијагас“ Душана Бајатовића који је у сред пандемије корона вируса куповао нове службене аутомобиле, те је тако у претходних месец дана, на нови ауто-парк потрошио нестварних 632.945 евра.

Бајатовић наставио да расипа народне паре

– Куповина 38 нових аутомобила, међу којима су и луксузни џипови од стране Србијагаса, губиташког државног предузећа, коме је Влада Србије прошле године опростила дуг од 1,2 милијарде евра је срамна и скандалозна. Оно што додатно узнемирава јавност је чињеница да су се аутомобили куповали у време трајања ванредног стања изазваног короном када су многи људи остајали без посла и ситуацији када држава мора из буџета да помогне привреди да се економски опорави од пандемије – изјавио је лидер коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је према подацима Управе за јавне набавке, јавно предузеће „Србијагас“ 10.априла донело две одлуке о додели уговора за куповину 15 аутомобила у вредности од 26 милиона динара, а да је затим 16. и 23. априла, као и 7.маја потписао одлуке о куповини нових аута који ће грађане Србије коштати још готово 46 милиона динара. Према тим подацима ово предузеће је укупно за само месец дана купило нове аутомобиле за износ од преко 72 милиона динара, што је готово 633.000 евра.