На изборима за Скупштину АП Војводине освојили смо 4,00% и 5 посланичких мандата и стекла право на посланички клуб. Осим овога ПОКС је на последњим изборима освојио 72 одборника и постао парламентаран у 41 граду и општини. Од тога је самостално изашао на изборе у 27, а у коалицији у 14.

ПОКС постао парламентаран у Скупштини Војводине и још 41 граду и општини

Одборнике ћемо имати у 37 општина и градова: Апатин, Сомбор, Бечеј, Врбас, Жабаљ, Сремски Карловци, Темерин, Ириг, Житиште, Сопот, Владимирци, Ваљево, Уб, Ариље, Прибој, Чајетина, Крагујевац, Топола, Ивањица, Чачак, Јагодина, Крушевац, Трстеник, Велика Плана, Књажевац, Прокупље и Пирот, а 10 општина и градова у оквиру коалиција, највише са групама грађана: Бачка Паланка, Нови Сад, Србобран, Лазаревац, Љубовија, Сјеница, Ужице, Кнић, Александровац и Краљево.

Поред овога у још 4 општине смо у оквиру коалиције прешли цензус, али немамо одборнике: Бач, Сечањ, Пландиште и Гроцка.

– У Скупштини Војводине ћемо се борити за наш програм равномерног развоја Војводине, а не као до сада да се сва богатства усмеравају у један центар, као и да се републичка министарства за пољопривреду и просвету преселе у Нови Сад. У локалним самоуправама, наши одборници ће имати потпуну аутономију у одлучивању да ли ће бити опозиција или ће покушати да се изборе за свој програм кроз институције општинске и градске власти. Као централа странке, нећемо им наметати нашу вољу, јер су они најзаслужнији за свој добар изборни резултат и најбоље знају шта је у интересу њиховог града и општине – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.