Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива целокупну политичку јавност у Србији да најоштрије осуди хрватску прославу злочина који је проистекао из тзв. Олује, али и да се народу коначно саопшти истина, да је пад Републике Српске Крајине договорен између тадашњих председника Србије, Хрватске и САД.

– Република Српска Крајина није војно поражена, него је препуштена скоро без испаљеног метка с наше стране. Српска војска никада није војно поражена од Хрвата, него се повукла са положаја на основу наредбе из Београда. То је била издаја, односно свеобухватни политички договор између Слободана Милошевића и САД, који је обухватио Крајину, Републику Српску и Србију. Тако је Крајина нестала, Република Српска је добила аутономију унутар Босне и Херцеговине, а Србији су укинуте економске санкције и Милошевићева власт је продужена на још један мандат. Губитник је као и увек био народ, а једини добитници политичари који су се борили само за очување своје власти – поручио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је предмет ове трговине било на стотине хиљада људских судбина и живота, за опстанак једног човека на власти. Да је ово истина зна сваки војник и официр војске Републике Српске Крајине којима је наређено да се повуку са положаја, као и припадници Службе државне безбедности Србије, који су били задужени да ову трговину спроведу у дело.

– Док је Србија била краљевина, није се трговало српском територијом и народом, него се она бранила по сваку цену, са краљем на челу. Тако ће бити поново, када се врати краљ – закључио је Гојковић.