Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) обавештава своје присталице и све грађане да су током протекле ноћи, непознати починиоци преузели администрирање Фејсбук страницама Покрета обнове Краљевине Србије и председника наше странке Жике Гојковића. Сви администратори поменутих страница изгубили су приступ, а странице су скинуте са ове, највеће друштвене мреже.

– Учињена штета је немерљива јер су обрисане све објаве уназад три године које смо имали, као и база од 100.000 пратилаца и наших присталица. Ово је још један у низу напада левичара и републиканаца на наш покрет који им смета јер је постао четврти по снази у Србији, према резултатима избора и најновијим анкетама. Према броју пратилаца на друштвеним мрежама били смо трећи. Овај терористички акт смо пријавили полицији и Фејсбуку и надамо се да ћемо у најскорије време разрешити ову ситуацију – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС основано сумња да је реч о политички организованом хакерском нападу на нашу странку, која је остварила историјске резултате на претходним изборима на свим нивоима и иза себе оставила већину политичких партија које већ деценијама постоје и раде у Србији. Очекујемо осуду овог чина од стране свих политичких чинилаца у држави и тражимо од МУП-а да преко Одељења за високотехнолошки криминал пронађе одговорне и врати Фејсбук странице ПОКС и Жике Гојковића на управљање нашој странци.