Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује срамно сакривање истине у српској јавности и од стране државних званичника Србије, приликом обележавања годишњице спашавања више од 500 савезничких пилота у Другом светском рату, да су ту историјску операцију извели четници Драже Михаиловића.

– За државне званичнике Србије и даље живи комунизам, чим не смеју да спомену име генерала Драже Михаиловића и његове војске која је спасила од сигурне смрти преко 500 савезничких пилота током Другог светског рата. Операција спашавања савезничких пилота под називом „Ваздушни мост“ сматра се за једну од најуспешнијих спасилачких мисија иза непријатељски линија у историји ратова. Извели су је припадници Југословенске војске у отаџбини генерала Драже Михаиловића и ту историјску чињеницу нико не може да промени и избрише. Најважније је да Срби то памте, иако се државни званичници труде да то падне у заборав – изјавио је потпредседник ПОКС и унук Драже Михаиловића, Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да чак и амерички званичници не прећуткују чињенице да је иза спасавања америчких и британских пилота стајала Југословенска војска у отаџбини Драже Михаиловића, као и да је после четири деценије у САД дозвољена за објављавање књига „Стрељање истине“ која представља сведочење америчких официра о овим и другим догађајима и борби четника против окупатора.