Српска Краљевска омладина (СКО) која је подмладак Покрета обнове Краљевине Србије, најоштрије осуђује иницијативу Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) да се Карађорђевићи избаце из Белог двора.

Уместо тога Омладина ПОКС позива СКОЈ да подржи предлог иницијативе више десетина хиљада грађана о измештању Куће Цвећа из Београда у Кумровец, родно место Јосипа Броза Тита.

– Сраман је предлог СКОЈ да се потомци Краља Петра I Карађорђевића и Краља Александра I избаце из своје куће коју су њихови преци саградили. Са друге стране, Кућа цвећа је подигнута на бесправно отетом приватавном поседу Милоша Савчића, коме у поступку реституције држава треба да врати земљу, а маузолеј комунистичком диктатору да се премести међу своје, у његов родни град у Хрватској, Кумровец – изјавила је Андријана Чикириз, председница омладине ПОКС.

Омладина ПОКС подсећа да, и поред полувековне званичне, бруталне пропаганде против Карађорђевића, сви данас знају да је све што је вредно помена и све што Србија у свету представља и значи изграђено је у време Краљевине коју је водила ова династија, а све што је осрамотило и разорило Србију духовно и материјално десило се за време комунизма. СКО позива СКОЈ на додатне часове из историје, које су очигледно пропустили у школи, у којима ће научити да су краљеви који су својим средствима подигли Бели двор, Петар I Карађорђевић и Александар I, заслужни што је ослобођено и припојено у исту државу са Србијом, Косово и Метохија, Рашка област, Македонија, Војводина, Босна и Херцеговина, српска Крајина.
Са друге стране, духовни вођа СКОЈ, Јосип Броз је одговоран што је уставом из 1974. године све то одузето Србима и Србији.