Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава на све чешће злоупоребе коришћења ротационих светала на лимузинама у саобраћају.

Иако је још 2013. године, изменама Закона о безбедности саобраћаја, уређено да ротациона светла у саобраћају могу да користе само службена возила председника државе и скупштине и појединих министара, данас, седам година касније, у Србији се ротација и даље свакодневно злоупотребљава, као да имамо стотине министара.

– Бахати функционери злоупотревљавају коришћење ротација, угрожавају безбедност грађана, праве гужве у саобраћају и јавно показују да су изнад закона. Србија очигледно има проблем са применом закона, па када је то већ тако, најбоље би било укинути ову привилегију свима, осим обележеним возилима хитне помоћи, ватрогасаца, полиције и војске у ванредним ситуацијама. Господа функционери нека раније крену где су наумили, па ће стићи на време и без јурцања и ротације – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС захтева од полиције строжију контролу примене овог закона, а ако то не да резултате, тражићемо измену закона, односно да се ова привилегија потпуно укине свима, па и будућем краљу, осим обележеним возилима служи за ванредне ситуације и безбедност грађана.