Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од наших државних органа да се активније бавe истрагом убиства Оливера Ивановићa, јер оваквом неактивношћу дају аргументе шпекулацијама да иза убиства стоје српски криминални кругови.
– Приштина никада неће расветлити убиство Оливера Ивановића, а око расветљавања овог злочина ни наша држава не ради много. Пуне три године су прошле, а истрага убиства и даље тапка у месту без воље да се налогодавци и извршиоци открију. Управо због постојања нечијег посебног интереса да се до истине не дође, потребно је да наши истражни органи што пре заврше истрагу и обелодане ко стоји иза тог кукавучког убиства политичког представника Срба са Косова и Метохије. Расветљавањем овог случаја убице ће се извести пред лице правде, зауставиће се бројне политичке спекулације везане за убиство и допринеће да се наш народ на Косову и Метохији осећа безбедније – поручио је порпарол ПОКС, Милош Парандиловић.

ПОКС подсећа да је лидер ГИ СДП Оливер Ивановић убијен 16.јануара 2018.године са више хитаца у леђа у центру Косовске Митровице.