Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује одлуку Владе Србије да нашим грађанима којима је отета имовина 1945. године буде исплаћено само 15% од  укупне вредности, представља нову пљачку у режији државе.

– Власт је доказала да је у оваквој Србији правда спора и недостижна. После Другог светског рата, грађанима је отимана приватна имовина, без икаквог правног основа, а многи су и убијени, само зато што су били за краља, а против комунистичког, диктаторског поретка. Више од 70 година су оштећени и њихови чекали да правда буде задовољена, а сада држава легализује неправду и не даје им могућност да икада више врате пуну вредност своје имовине. Овим срамним актом држава им се смеје у лице, пљачка их по други пут и доказује свој континуитет са комунистичким режимом – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС захтева да се оштећеним грађанима и њиховим породицама врати целокупна имовина и то у изворном облику како је и одузета, а ако то није могуће да адекватна замена. Уколико држава не одустане од легализације пљачке, ПОКС ће у име оштећених правду потражити пред међународним судовима.