НАционално-Демократска Алтернатива (НАДА) коалиција коју чини Демократска странка Србије (ДСС) и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) задовољна је изборним резултатима у Косјерићу са око 8 одсто гласова, односно два освојена мандата, у Зајечару око 3 одсто, одноcно y просеку око 5 одсто у обе општине.

– Грађани су препознали нашу коалицију НАДУ као озбиљну алтернативу власти, која је и српска и демократска. Гласањем за нас грађани су јасно одабрали пут различит од оног који им нуде владајуће странке и странке које су владале пре њих, а сада су окупљене у тзв. проевропску опозицију – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

– Одборници НАДА у скупштини биће жестоки противници корупције и криминала, а подржаће сваку добру иницијативу за развој општине, без обзира од кога долази. Показаћемо у локалном парламенту да нада постоји за културан дијалог, без мржње, подела, острашћености и међустраначких свађа. Показаћемо својим примером да странке не треба да буду непријатељи, него конкуренти у идејама и програму – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.