Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да одустане од наметнутог споља процеса интеграције мигрантског становништва у српским градовима. Упозоравамо да је тај процес направио огромне проблеме у западним земљама, које нам и намећу досељавање миграната.

– Албанци су били мигранти на Косову и Метохији после Другог светског рата, а они данас протерују Србе, који су постали мањина на својој земљи. Несумњиво је велики број међу мигрантима припадника или симпатизери терористичких организација чија „интеграција“ заправо представља инфилтрирање на Балкан преко Србије и стварање нове исламске државе у будућности на нашој територији. Зато тражимо да се хитно затвори граница за мигранте, као и депортацију оних који су већ дуже време смештени у Србији и учествују, подстичу или изазивају насиље – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су инциденти са мигрантима све чешћи широм Србије, а најсвежији пример је држављанин Авганистана који је оскрнавио споменик Стефану Немањи у Београду.