Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) истиче да 9.мај, када се обележава Дан победе над фашизмом као и Дан Европе, Србија дочекује поносно јер је са своја два антифашистичка покрета, равногорским и партизанским, дала огроман допринос у освајању слободе поробљене Европе, за шта је платила и високу цену.

– И поред стравичних људских жртава од скоро милион и 700 хиљада људи, иако су били победници у том рату, резултати за Србе у ФНРЈ, а затим СФРЈ су након рата били поражавајући. Губитници рата Хрвати, Бошњаци, Македонци и Албанци постали су победници јер су од нове комунистичке власти добили републике и право на отцепљење, иако су многи од њих били сарадници окупатора, а често и већи џелати од њих самих. А Срби који су, пре Другог светског рата, у Краљевини Југославији живели у држави без унутрашњих граница, одједном су разбијени на шест република и две покрајине, а границе којих у краљевини није било, исцртане су између Србије и Босне, Србије и Косова, Србије и Војводине и Србије и Македоније. Чак су и Црну Гору комунисти одвојили од Србије, а Хрватима поклонили републику-државу у садашњим границама у којој су Срби били четвртина становништва – изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је данас готово осам деценија од победе над фашизмом, његово повампирење присутно, поготово у Хрватској и да је победа 9.маја очигледно за Србе била пирова победа.