Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи да се са свих досијеа о ликвидацији генерала Драгољуба Михаиловића скине ознака тајности.

– Иако је Дража Михаиловић рехабилитован пре шест година, иако постоји закон Србије који његову војску сврстава у антифашистичку и изједначава у правима са партизанима, и даље се од јавности крије како је и где убијен, нити се зна где је гробно место. Захтевамо да се скине ознака тајности са докумената који сведоче о томе и да се утврди истина која не занима само породицу Михаиловић, него читаву Србију. Најновије детаљно сведочење возача тужиоца Милоша Минића о томе како је и где убијен Дража изазива узнемирење јавности и захтева званичну проверу – изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића.

ПОКС подсећа да је Душан Влајковић, возач тужиоца у случају суђења Михаиловићу, Милоша Минића, посведочио пре неколико дана да је према речима његовог шефа, Слободан Пенезић Крцун лично пиштољем убио Дражу 21.јула, а не 17.као што се тврдило, а затим наредио да му се тело истопи у киселини и уништи из страха да би гробно место било светилиште за многе Србе у будућности.