Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Министарство правде да одреди најстрожију дисциплинску казну за судију која је пустила насилничког возача Лазара Гајића да се брани са слободе, након што је колима убио дечака у београдском насељу Карабурма.

– Недопустиво је да се човек који је већ осуђиван за изазивање саобраћајних несрећа и који је побегао с лица места пусти да се брани са слободе. Протест грађана Београда је показао колики револт је изазвала та одлука и таква ситуација захтева даљу реакцију државе. Санкције за дисциплинску одговорност могу да подразумевају јавну опомену, умањење плате до 50 одсто најдуже на годину дана, као и трогодишњу забрану напредовања. Тражимо да се примене cве три поменуте мере у циљу најстрожег кажњавања ове судије. Тако оштро кажњавање би се спречило да се сличне ситуације понављају у будућности – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС пружа подршку незадовољним грађанима Карабурме и очекујемо да, уколико се утврди да је судија починила тежак дисциплински прекршај, буде покренут и поступак за њено разрешење.