Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) позива надлежне да што пре саопште одлуку о начину похађања наставе од 1. септембра и да учине све што је у њиховој моћи да се настава одвија искључиво у школама.

– Досадашње искуство је показало да оганизовање наставе на даљину не може да замени одлазак у школу нити да задовољи образовну, а још мање васпитну функцију које школе треба да имају. Пракса је показала и да се здравствене мере у образовним институцијама поштују и да садашња епидемиолошка ситуација омогућава да се настава одвија у школама. Неизвесност никоме не иде у прилог и одлуку је потребно што пре донети, како би се за њу припремили просветни радници, родитељи и ђаци, поручио је председник ДСС др Милош Јовановић.

– Организовање наставе онлајн није проблем само за децу, која тако значајно губе на образовању и усвајању програма, него и за родитеље, који морају да раде и не могу да се организују у таквом режиму. Ако нам раде продавнице, маркети, фабрике, кафићи и клубови, школе су најмањи проблем за ширење корона вируса и њихов рад се не сме доводити у питање – истакао је председник ПОКС Жика Гојковић.