Коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана уверена је да је потребан свеобухватнији и одлучнији одговор државе због упада јединице РОСУ на север Косова и Метохије због чега предлаже организовање састанка свих релевантних политичких актера на ком би се о томе разговарало.

„Време је да се отвори расправа о једностраној примени Бриселског споразума. Албански сецесионисти су добили њиме бројне уступке, а Срби ништа за шта су се привремене институције у Приштини обавезале. Сазрело је време да се грешка исправи и крене путем ослањања искључиво на Устав Србије и Резолуцију 1244 СБ УН“ – изјавио је кандидат за председника Републике Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Последњи потези косовских сецесиониста и одсуство реакције ЕУлекса и КФОРа захтевају одлучан и јединствен одговор државе Србије и српског народа. Србија својим појачаним војним присуством уз административну линију показује озбиљност и спремност на акцију у случају угрожене безбедности Срба са Косова и Метохије. У том делу подржавамо одговор наших државних органа, јер само тако држава показује озбиљност, а грађани јачају веру да има ко да их штити“, изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.