Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је тужбу против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља, који је уживо, у програму националне телевизије, вређао и псовао мајку портпаролу наше странке Милошу Парандиловићу.

– Војислав Шешељ се и данас понаша као кабадахија из деведесетих када је политику водио са исуканим пиштољем. Псовање мајке саговорнику у емисији на националној телевизији је врхунац бахатости, безобразлука и прљаве кампање лидера радикала, који је у потпуности изгубио подршку у народу и сада на све начине покушава да прикупи политичке поене. Очекујемо да ће суд оштро реаговати на овакве ствари и да ће Војислав Шешељ бити јавно осуђен, како би се спречило да се овако понаша и у будућности – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије позива странке власти и опозиције да смире тензије и престану са говором мржње. Наша странка ће наставити да води умерену кампању, али ником нећемо дозволити овакве скандалозне испаде и надамо се да ће и надлежни органи имати исти став.