Доскорашњи председник ПОКС-а Жика Гојковић не престаје да обмањује јавност, лажно се представљајући као да је и даље председник ПОКС-а, иако су сва његова овлашћења, права и обавезе као председника, али и као члана наше странке престала, прво истеком мандата 15.октобра, а затим и 28.децембра, када је једногласно искључен из странке на седници Председништва ПОКС-а.

Сазвавши своју имаганирану Скупштину за данас, дан раније пре легитимне Скупштине која је заказана у складу са Статутом ПОКС, те обавештавајући јавност о томе, прећуткујући притом чињеницу да је та “Скупштина” по свим правним основама нелегитимна, практично фиктивна, наноси огромну штета самој странци, али и члановима који су обманути. Ни једна одлука са те тзв. Скупштине не може бити правно валидна и легитимна и јавност би то морала да зна.

– Креирајући до сад невиђен скандал у политици, те тешком злоупотребом своје доскорашње функције, Гојковић је израдио нови печат странке, лажно изјавивши да је постојећи изгубљен, чиме на нелегалан и нелегитиман начин покушава да настави своје председниковање. Тиме обмањује јавност, медије и све чланове странке да има и даље било каква овлашћења. Његово махање папиром да је у Министарству за државну управу и даље уписан као овлашћено лице је чиста манипулација, јер ће, након праве и једине лигитмне Изборне скупштине у понедељак 3.јануара, његово име бити избрисано из регистра заступника странке. Гојковићу нико не спори право да оснује нову странку, те да покуша да своје малобројне присталице превуче у њу, али свакако нема права да обмањује јавност, те износи неистине да има било какав утицај, функцију и овлашћења у ПОКС-у – изјавио је члан Председништва ПОКС, Душан Радосављевић.

Подсећамо, Гојковић је искључен из странке једногласно, а разлози за његово искључење налазе се у прилогу овог саопштења. Легитимна Скупштина сазвана је много раније у складу са Статутом ПОКС, а одржава се 3.јануара у Дому синдиката, у Београду.