Српска коалиција НАДА коју чини ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића оцењује одржавање фестивала „Мирдита, добар дан“ који почиње сутра у Београду, штетним по интересе Србије јер промовише сецесију Косова и Метохије и тражи његову забрану.

„На овом фестивалу се на перфидан и подмукао начин, под велом културних дешавања у Београду, престоници Србије, промовише сецесија тзв. Косова, чиме се подрива наш уставно-правни поредак. Паралела дешавања у Украјини и на Космету, што је тема једне од дебата, злонамерна је и опасна, са јасним циљем удаљавања наше земље од својих савезника који у СБ УН бране резолуцију 1244“ – изјавио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Уместо да се албанским невладиним организацијама са тзв. Косова које учествују у организацији фестивала у Београду забрани улазак у централну Србију јер су тражиле исељаваљање једине Српкиње у Ђаковици Драгице Гашић, њима ће бити омогућено да у сред Београда наставе своју антисрпску кампању. Уместо додворавања страним амбасадама због организовања мултиетничких манифестација, власт би требала да брани достојанство нашег народа и државе“- изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.