Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) очекује да ће се на сутрашњој седници парламента о Косову и Метохији водити квалитетна расправа политичких странака у циљу постизања консензуса у одбрани наших националних интереса, а не да буде пуки експозе председника Србије о тој теми.

„Сутрашња седница Скупштине Србије је одлична прилика да све странке и народни посланици покажу политичку зрелост, мудрост и ангажованост у проналажењу консензуса за најважније национално и политичко питање у земљи, а то је утврђивање стратегије за враћање пуног суверенитета на Косову и Метохији. Јединство нам је потребније него икада и надам се да ћемо га сутра и показати“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Косово и Метохију у састав српске државе после пет векова турског ропства вратили смо под круном, када је српска држава била јака и уважена од свих. Тада је круна окупила све политичке актере, странке и угледне појединце и створила јединство. Да ли ће опет бити мудрости и јединства, видећемо сутра. Лакше би било да смо краљевина“ – додао је Михаиловић.