Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку Владе Србије да не иде у Тирану на предстојећи самит ЕУ о Западном Балкану.

„Поздрављам овај заокрет у политици Владе Србије према представницима ЕУ, као и најаву да више неће учествовати ни на једном самиту док, ЕУ не промени двоструке стандарде према Србији, односно антисрпску политику. Годинама се водила погрешна политика попуштања према западу, која је за последицу имала губитак дела суверенитета у нашој јужној покрајини. Крајње је време било са се заузме чвршћи став, да се покаже да Србија има кичму“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„И пре јучерашњег именовања Срба у тзв. Владу Косова, који немају никакав легитимитет у српском народу, али су по вољи сецесиониста, било је разлога за прекид разговора са ЕУ и инсистирање на враћању дијалога у окриље УН. Надам се да ће Влада Србије истрајати у том ставу. У слози је српска снага. То је тако увек било и тако ће бити“ – додао је Михаиловић.