Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС тражи од Министарства пољопривреде да донесе мере за поспешивање развоја сточарства и повећања сточног фонда у Србији, јер је све мања домаћа производња довела до тога да је на нашем тржишту све више увезеног млека сумњивог порекла.

„Процењује се да смо за првих једанаест месеци прошле године увезли млеко и млечне производе у вредности од 166 милиона евра што је недопустиво за пољопривредно оријентисану економију каква је наша. Уколико се обистине најаве да ће уместо повећања субвенција, фармерима бити ускоро смањена откупна цена сировог млека, то ће готово уништити ову грану пољопривреде“ – изјавио је народни посланик, потпредседник Новог ДСС, Зоран Сандић.

„Сточни фонд у Србији се рапидно смањује из године у годину, а надлежно министарство није донело адекватне мере да то заустави, због чега смо дошли у ситуацију да, уместо домаћег, наши грађани пију млеко из Пољске и других земаља, често упитног квалитета. Тражимо од Владе Србије да уместо улагања огромних средстава у пројекте попут Националног стадиона, преусмери их у пољопривреду, која је увек била кључна за привредни развој Србије“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.