Председништво Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) оценило је да је  тзв. француско – немачки споразум у супротности са Уставом Србије и да би самим тим његово потписивање од стране било ког државног органа било ништавно и обориво пред Уставним судом, као и пред судом јавности.

ПОКС сматра да би акт потписивања оваквог документа, који је дубоко у супротности са српским националним интересима, изазвао несагледиве последице по ионако подељено српско друштво, јер би изазвао немире, протесте грађана и литије попут оних у Црној Гори.

ПОКС упозорава западне државе које насиљем намећу Србији овај документ, иако ране од њиховог бесомучног бомбардовања још нису зацелиле, да он и када би био потписан, не би имао трајни карактер, јер би био поништен сасвим сигурно од стране неке будуће власти.

„Наше генерације имају одговорност не само према прецима који нас никада у историји нису обрукали, него још већу према потомцима који треба да живе у слободној, сувереној земљи, а не вазалној у односу на запад или било кога. Будуће генерације треба да нас памте као претке који нису издали националне интересе и били генерација слабића којој је шопинг у Пандорфу био важнији од наше колевке, а то је Косово и Метохија“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.