Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује као очекивану одлуку СНС да искључи из локалне власти ПОКС у Новом Саду и Бечеју, али то неће утицати на промену политике странке.

„Одлука СНС да раскине локалну коалицију са ПОКС у свим општинама и градовима, односно у Новом Саду и Бечеју је логична, јер су наше политике дубоко супрострављене када је главна и актуелна државна тема у питању, а то је стратегија одбране Косова и Метохије. Сматрамо да је политика владајуће коалиције, попуштања према западу врло погрешна и дубоко у супротности са виталним интересима државе Србије и српског народа у целини“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Не чуди нас оваква одлука СНС, обзиром да је ПОКС жестоко критиковао такву политику на последњој Скупштини Србије. Неспојиво је било да учествујемо у власти са СНС на локалном новоу, без обзира што она има комунални карактер. ПОКС је опозиција власти на републичком нивоу, у граду Београду и још 38 градова и општина широм Србије где има одборнике, а од данас ће бити конструктивна опозиција и на локалном нивоу у Новом Саду и Бечеју“ – додао је Михаиловић.