Председништво Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) донело је одлуку да се на основу члана 11. Статута странке, из чланства, искључи досадашњи потпредседник ПОКС са Косова и Метохије Мирко Глибо, због деловања супротног политичким ставовима и не извршавања одлука органа странке

С обзиром да је Мирко Глибо, поступао супротно једногласној одлуци Покрајинског одбора ПОКС за Косово и Метохију, као и свих других одбора и повереништава са територије јужне наше покрајине, да се одбаци понуђени француско-немачки споразум, Председништво ПОКС је по хитном поступку сазвало седницу и донело одлуку о његовом искључењу.
Уместо Мирка Глибе, за новог координатора ПОКС за Косово и Метохију је изабран Горан Маринковић из Витине.

Истичемо и да је јучерашњи изјава Координатора ПОКС за север Косова и Метохије Зорана Гвоздића о подршци политици председника Србије Александра Вучића у вези са Косовом и Метохијом, плод притисака и уцене да ће његов син изгубити посао на Техничком факултету у Косовској Митровици. Истичемо да ће, и поред оркестриране кампање и невиђене хистерије којом су изложени наши чланови, Покрет обнове Краљевине Србије наставити са државотворном политиком и супротставити се сваком покушају угрожавања наших државних и националних интереса.