Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Владе Србије да уместо игнорисања, упути оштру дипломатску ноту Албанији због изјаве њиховог премијера Едиа Раме, да ће доћи до уједињења тзв.Косова и Албаније.

„Еди Рама је у својој изјави рекао суштину, да је прихватање француско-немачког споразума од стране Србије само један од корака ка главном циљу Албанаца, а то је уједињење лажне државе Косово са Албанијом. Свима је јасно да је намера предложеног споразума управо то што је Рама рекао, а што је идеја водећих држава ЕУ и САД од самог почетка, да се легализује сецесија дела наше територије“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Не чуди нас млака реакција наших државних званичника на речи Едиа Раме, када су они већ раније најавили прихватање спорног споразума који није ништа друго него капитулација и предаја Косова и Метохије Албанцима. Сваки члан овог споразума је споран и представља суштинско признање Косова као државе и због тога се мора одбацити у целости“ – додао је Михаиловић.