Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) затражиће од Уставног суда да се изјасни о француско – немачком споразуму, да ли је у складу са Уставом Србије или не.

„Ми смо доведени у ситуацију да нас председник Србије оптужује да смо екстремисти, а једино што је екстремно у целој овој ситуацији је то што је спреман да крши устав, што ће сасвим сигурно потврдити и Уставни суд. У Уставу Србије врло јасно пише да је Косово и Метохија неодвојиви део Србије и самим тим оно не може потписивати било какве међудржавне споразуме, што предвиђа француско-немачки предлог“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Затражићемо од Уставног суда да се изјасни да ли је предложени француско – немачки споразум који предвиђа да Србија прихвати пасоше и друга документа са ознакама Републике Косово и да не може представљати тзв. Косово у међународним институцијама, у складу са уставом или не. Ако Уставни суд оцени споразум као неуставан, свака дискусија о њему мора бити завршена“ – додао је Михаиловић.