Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА (Нови ДСС- ПОКС) Милош Јовановић изјавио је да се споразумом ЕУ и САД о Косову од српских власти тражи признање сецесије своје јужне покрајине.

Јовановић је на трибини у Зрењанину „Не капитулацији, не ултиматуму“, истакао да је данас улог по питању Косова опстанак целог српског народа.

„Споразум представља имплицитно признање сецесије. Члан 2 споразума изједњачава Србију и Косово у правима, то је дефиниција прећутног признања“, додао је лидер Новог ДСС-а.

Он је рекао да је председник Србије Александар Вучић издајник и да мора да оде са власти.

„Из сала ћемо прећи на улице јер се другачије Вучић неће уразумити. Треба га спречити у издаји, и не може то ни Милош, ни Бошко, ни Милица, ни Воја не можемо сами, већ сви заједно, цео народ“, истакао је Јовановић.

Према његовим речима, успостављањем Заједнице српских општина, север Косова би се „дефинитивно интегрисао у некакво независно Косово“.

„Безобразлук и лаж је да ће ЗСО бити гарант опстанка Срба на КиМ, јер на независном Косову за десет година неће бити ниједног Србина“, закључио је Милош Јовановић.

„У Бриселу се спрема једна велика превара, тражи се од Србије да прихвати француско – немачки споразум у којем се не спомиње реч признање тзв.Републике Косово, али у сваком његовом члану се то практично реализује, од пасоша Републике Косово, које признаје Србија, преко регистарских таблица и свих докумената лажне државе. Чак Србија прихвата обавезу на себе да неће бити сметња у приступању Републике Косово у УН и другим институцијама. Прихвати ли Вучић ово, де факто је признао лажну државу и у оквиру ње невладину организацију ЗСО која постоји само да би се легализована тзв. Република Косово“ – изјавио заменик председника ПОКС, народни посланик, Душан Радосављевић.