Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је после изјава званичника ЕУ Жозепа Бореља и САД Габријела Ескобара јасно да је Споразум који је Александар Вучић прихватио правно обавезујући за Србију и без потписа. ПОКС позива Вучића да их јавно демантује aко нису у праву или да поднесе оставку и распише изборе.

„Александар Вучић није имао ни подршку народа за овакав заокрет у политици, ни уставна и законска овлашћења. Његова оставка и ванредни избори на којима ће народ одлучити о политици коју води су једини миран и демократски начин да изађемо из државне кризе у коју нас је увео“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Наш народ у апсолутној већини од 90 одсто одбија трговину ‘Косово за ЕУ’ која је обављена прихватањем споразума у Бриселу и Плана имплементације споразума на Охриду. Сва даља одговорност за поделе у нашем друштву је на Александру Вучићу и напредњацима. Прилика народу да каже шта има спречиће све могуће тензије и сукобе“ – додао је Михаиловић.