Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава захтев Удружења новинара Србије да полиција хитно пронађе особе које су претиле смрћу новинарки Жаклини Таталовић.

„Након што су Александар Вучић и други функционери СНС јавно цртали мете на мојој и главама других опозиционих политичара, сада су на ред дошли и новинари који нису по вољи режима. За време власти Александра Вучића већ су убијани новинари и опозициони политичари и деведесетих и у последњих десет година. Све смо као друштво ближи државном терору и то је пут са ког Србију могу скренути само ванредни избори на свим нивоима“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Након увредљивих графита и транспарената вођама државотворне опозиције и невиђених злоупотреба полиције и судства, изгледа да је дошао тренутак да власт стави у погон и убице и крене са физичком елиминацијом људи које сматра противницима. Више није важна само заштита слободе медија у Србији, него и живота оних који другачије мисле и јавно то говоре“ – додао је Михаиловић.