Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку председника Србије да прихвати захтев опозиције да се распишу избори на свим нивоима у наредних шест месеци.

„Превремени избори за Скупштину Србије, као и председнички и локални, београдски и покрајински, најбољи су излаз из политичке кризе у којој се Србија несумњиво налази. Грађани Србије треба на изборима да се изјасне гласајући за разне понуђене програме, да ли Србија треба да иде путем ЕУ по цену губитка дела своје територије или не, какво друштво ћемо градити у будућности, са којим вредностима и слично“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Оно што се хитно мора урадити по питању безбедности деце у школама је да се уведу школски полицајци у свим основним и средњим школама у Србији уз коришћење метал детектор опреме на улазу.
Идеја о разоружавању грађана и ловаца са леганим оружјем и дозволом је погрешна, јер се преко 95 одсто убистава дешава нелегалним оружјем. Уместо тога потребна је строжија контрола наоружаних, која је по закону већ предвиђена, али се не примењује у пракси.
ПОКС упорно већ три године тражи да се РЕМ огласи у вези нашег предлога да се ријалити не приказује пре поноћи, а обзиром да нису одговорили на њега, придружујемо се захтеву да се распусти и изаберу нови људи у ову установу.
Тражимо одузимање националне фреквенције свим ТВ које промовишу насиље и подстичу насилничко понашање“ – додао је Михаиловић.