Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је Резолуција о Србији коју је јуче усвојио Европски парламент показала да је европски пут наше земље запао у ћорсокак, јер се стално појављују нови и нови захтеви.

 

„ЕУ је овом резолуцијом отворено условила Србију да уколико жели наставак преговора о чланству мора одмах увести санкције Русији, применити хитно споразум из Брисела и анекс из Охрида о де факто признању лажне државе Косово и успоставити медијске слободе у Србији и владавину права. Убеђен сам да ће власт лакше применити прва два критеријума, него ослобити медије и судство свог утицаја. Због тога ће Србија уколико не буду избори ускоро и промена на њима, остати и без тзв. европског пута и без дела своје територије“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

 

„Свима је јасно да ће ЕУ постављати нове и нове захтеве Србији за чланство у Унији и да нас на самом крају чека и последњи, а то је и формално признање лажне државе Косово. Обзиром да и власт то зна, али макар формално истиче да је то црвена линија коју не може прећи, логично је питање зашто воде Србију путем за који сви знамо да не постоји и да се завршава ћорсокаком и рампом“ – додао је Михаиловић.