Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра неумесном изјаву потпредседника Владе Србије и потпредседника СНС Милоша Вучевића да је поносан на организацију данашњег митинга, нарочито када се зна да је ангажовано 3752 аутобуса који коштају 3 милиона евра што је више од укупног трошка за кампању целе опозиције заједно на прошлим изборима.

„Две недеље у целој Србији траје принудно привођење грађана на данашњи митинг Александра Вучића и ту нема ничега за понос, већ стид, а нарочито чињеница да ће укупан трошак организације коштати 10 милиона евра, од чега три за аутобусе, а остатак за мега бину, озвучење, сендвиче и дневнице“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Претње губитком посла су упућене десетинама хиљада грађана који не желе да присуствују страначком скупу напредњака. Да власт има подршку народа не би јој требало 3752 аутобуса да превезе десетине хиљада плаћених активиста или уцењених људи уплашених за голу егзистенцију. Посебно срамотном сматрам представу власти која је укинула српске судове и полицију на Косову и Метохију применом Бриселског споразума и се факто признањем лажне државе „Републике Косово“ кроз Споразуме из фебруара и марта ове године, са активистима Српске листе који су наводно пешачили цео пут од Косовске Митровице до Београда како би се ова власт лажно приказала бранитељима Косова. Овај данашњи тужни принудни скуп неће сакрити чињеницу да ова власт више нема подршку Србије. То ће се видети већ сутра на протесту „Србија против насиља“ на који ће доћи људи слободном вољом, а не принудом и то у много већем броју. Ово инаћење власти са народом биће завршено на изборима поразом владајућих странака “ – додао је Михаиловић.