Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да Србија не сме прихватити наметање Статута ЗСО који ће предложити САД и ЕУ y очигледну корист Албанаца, а не Срба, већ да инсистира на свом предлогу иницијалне верзије тог документа.

„Изјава Габријела Ескобара, изасланика САД, да је улога статута Заједнице српских општина да потпуно интегрише Србе са Косова и Метохије у тзв.“ Републику Косово“, јасно говори са каквим ће се предлогом суочити Србија и какве су намере запада. Сада је потпуно јасно да француско – немачки споразум у свих 11 тачака има за циљ де факто признање лажне државе Косово, а да ни једна тачка није подређена српским интересу“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић, на обележавању страначке славе Видовдан.

„Изјава председника Србије да нас нико неће ништа питати око Статута ЗСО, заправо најављује да ће га у неизмењеном облику прихватити, као што је прихватио и противуставни француско – немачки споразум, без и једне измене, за који нас такође ‘нико ништа није питао’. Последњи је час, користећи незадовољство начином писања Статута ЗСО да Србија одбаци у потпуности француско – немачки споразум који је погубан по српски национални и државни интерес“ – закључио је Михаиловић.

ПОКС је данас обележио своју страначку славу Видовдан у присуству бројних званица међу којима су били представници Новог ДСС, Заветника, Двери, удружења Краљевина Србија и других.