Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је свака помоћ ЕУ Србији добродошла, осим оне која је условљена признавањем лажне државе Косово.

„Нови пакет помоћи ЕУ инфраструктурним пројектима у Србији је условљен спровођењем француско – немачког споразума са тзв.Косовом. Србији је јасно речено да докле буде поштовала противуставни споразум са лажном државом Косово, добијаће мрвице са европског стола. Управо то је трговина „Косово за ЕУ“ против које је 85 одсто грађана Србије, a коју ова власт спроводи“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Не постоји новац за који Србија може и сме ићи даље у де факто, а потом и де јуре признање тзв. Косова. Прихваћени споразум и његов план имплементације је корак по корак прихватање државности тзв. „Републике Косово“. На крају процеса примене споразума, америчка администрација је више пута поновила, да ће се тражити и потписивање правнообавезујућег споразума у којем ће бити садржан и последњи услов за улазак Србије у ЕУ а то је и формално признање ‘Републике Косово’ “ – додао је Михаиловић.