Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује инвестиције у Национални стадион и сличне друге пројекте које су јуче најавили председник Србије и председница Владе као потпуни губитак економског компаса власти.

„У земљи у којој више од половине грађана живи на ивици сиромаштва, пустих села без сточног фонда и са привидом индустрије и дивљањем цена намирница, најавити нова кредитна задужења од 12 милијарди евра је знак потпуног губитка икакве економске логике, осим предизборно – маркетиншке“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Две милијарде евра износе кредитна задужења само за Национални стадион и још неколико пројеката који та улагања неће никада вратити. Одговорна власт уложила би милијарде евра у развој пољопривреде, унапређење здравства и реалан развој индустрије и туризма, а не у низ пројеката који се од аутомобила без возача, преко стадиона вредног милијарду евра на ком ће се играти пар утакмица годишње, никад неће исплати У садашњем тренутку ови пројекти су бесмислени и неће служити ничему осим предизборном сликања владајуће коалиције. Очигледно је да овој власти ниједна цена коју народ треба да плати да би она наставила да влада није превисока“ – додаје Михаиловић.