Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да великоалбанске провокације приликом посете Аљбина Куртија Северној Македонији када је он представљен као премијер свих Албанаца уз истакнуте симболе Велике Албаније, нису случајност, јер ова идеја и пројекат годинама уживају нескривену стратешку подршку САД и њених најближих савезника.

„Млака реакција ЕУ и западних земаља на скандалозна дешавања у Северној Македонији морају бити последња опомена српским властима да одустану од даљих разговора о примени француско – немачког плана чиме постају саучесници у комадању Србије и стварању Велике Албаније“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Као потпредседник Скупштине Србије позивам председника скупштине да сазове обећану седницу о француско – немачком плану и да заједничким радом свих политичких странака у нашој земљи које се противе де факто и де јуре признавању независности тзв. „Републике Косово“, овај споразум буде одбачен, јер је у супротности са резолуцијом 1244 СБ УН“ – додао је Михаиловић.