Најоштрије осуђујем покушај политизације филма Хероји Халијарда од стране Сарајевског филмског фестивала. Иако је приказан само инсерт филма који обрађује очигледну историјску чињеницу коју нико не може да оспори, а то је да је Југословенска војска у отаџбини, генерала Драгољуба Драже Михаиловића заслужна за спасавање преко 500  америчких и британских пилота у операцији Халијард, у другој половини 1944. године, филм је протеран и анатемисан као непожељан од стране организатора.

Реакција политичке елите у Сарајеву, попут градоначелнице која је захтевала смену онога ко је одобрио пуштање инсерта и њено признање да није погледала филм, нити његов инсерт, подсећа на време комунистичког тоталитаризма, када је забрањивано све оно што се процени од стране партијских комесара да није идеолошки подобно.

Без обзира на то да су се деценијама шириле лажи о мом деди, генералу Михаиловићу, да је био сарадник окупатора, одликовање држава његових саветника, пре свега америчког председника Харија Трумана из 1948. године и француског председника Шарл Де Гола из 1943, као и потомци спасених пилота који годинама у знак захвалности долазе у мало село Прањани код Горњег Милановца у Србији, где је био аеродром са кога су полетели њихови преци назад у слободу, сведоче о лажи комунистичке пропаганде и истини која се неће сакрити све и да се забрани приказивање филма било где у свету.

Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића, потпредседник Скупштине Србије и председник Покрета обнове Краљевине Србије.