Покрет обнове Краљевине Србије подсећа да државотворна опозиција већ месецима захтевама да се сазове хитна седница Скупштине Србије, посвећена Косову и Метохији, на којој би био одбачен француско-немачки споразум. Истовремено Срби у нашој јужној покрајини налазе се у тешком и безнадежном стању.

“До данас није испуњен ни један захтев косовских Срба због ког су прошле године напустили полицију и привремене институције на Косову и Метохији. Али, зато имамо тренутну ситуацију у којој домови здравља у српским срединама на Косову и Метохији остају без лекова и медицинског материјала, због блокаде српске робе коју је увела тзв. косовска влада пре два месеца. Власт себично не предузима апсолутно ништа када су у питању ухапшени Срби у акцијама такозваних косовских специјалаца претходних месеци.” изјавио је председник Покрета обнове Краљевине Србије Војислав Михаиловић

Потпуно је јасно да власт спроводи француско-немачки споразум, а доказ је и фискални рачун издат на пумпи код Лапова. На крају рачуна јасно пише РЕПУБЛИКА КОСОВО, не Косово са звездицом и фус нотом.

“Позивам власт да хитно распише изборе на свим нивоима, а народ да изађе и покаже јединство и подсећам да народ који је попустњив према издаји нестаје! Политика ове власти није постигла ништа, а изгубула је све. Српски народ на Косову и Метохији је талац. Дужност свих Срба је да се сада уједине и да одговоре на један у низу узалудних покушаја да отму нешто што се отети не може, јер за нас Косово није само парче територије!” наводи Михаиловић.

ПОКС констатује да су насиље и рушење Београда увод у Београдске изборе. Српска престоница којом, као и другим градовима наше отаџбине против насиља шета десетине хиљада људи тону у насиљу и рушилачком походу власти која ове људе, грађане Србије не види и не чује.

“Ми наше претке спомињемо свакодневно, њихова дела су бесмртна, а шта ли ће о нашем времену причати наши потомци? Сава мала, Славија, Сајам, Трг.. рушите историју једног града! Волео би и да нам неко каже да ли ће поред Скупштине Србије бити археолошки парк или подземна гаража. Системски и плански, рушите све људско у нама.” истакао је потпредседник ПОКС-а Владимир Ђорђевић
Покрет обнове Краљевине Србије истиче да ће за разлику од свих предходних власти, примењиваћемо закон Републике Србије који ће послати на робију све оне који су потписивали тајне и штетне уговоре по Београд и Београђане.

“До овога не би дошло да нисте родитеље преоптеретили бригом за животу егсистенцију јер плате сте повећали 10, а рачуне 100 посто. До овога не би дошло да сте макар једном дошли и пришли у школи неком насумично изабраном наставнику и питали да ли има неких проблема, да ли им треба нешто. А треба и недостаје све и видео пројектори, и креде у боји и завесе, све што треба да обезбеди квалитетнији рад са децом.“ наводи Владимир Ђорђевић

Покрет обнове започећемо озбиљну кампању за све грађане, родитеље, децу који су за очување нормалних вредности. Нећемо дозволити да ова власт оде, а да они претходни опет дођу. Нећемо и не смемо дозволити да се на власти у Београду и Србији стално смењују они који руше темеље нашег друштва, породице и државе.